2009. október 2., péntek

Fűszertölcsérek


Méret:
kb. 18 cm magas, 11 cm széles

Hozzávalók: kb. 15 x 30 cm méretű különböző színű maradék anyagok; minden maradékhoz kb. 15 x 30 cm méretű rávasalható közbélés; megfelelő színű varrócérna; gépi hímző- és stoppolócérna; minden tölcsérhez kb. 0,65 m, 2 cm széles nyers színű vászonszalag; minden tölcsérhez 1 db 12 mm átmérőjű gomb.

Kivitelezés:
A tölcsérhez vasaljunk közbélést a maradék anyag fonákjára. Az anyagból szabjunk ki 2 db 14,5 x 14,5 cm méretű négyzetet. Az I-es jelű méretezett rajz szerint színt színére fordítva hajtsuk össze háromszög alakúra az anyagot, a varrások egymásra illeszkednek. 0,5 cm szélesen varrjuk össze az anyag nyitott szélét, a kifordításhoz hagyjunk nyílást a varrásban. A tölcsér csúcsának a belső oldalát enyhéz ívelten varrjuk, lásd a II-es jelű méretezett rajzot.
A varrásráhagyást a sarokban vágjuk ferdére, fordítsuk ki a tölcsért, és vasaljuk szét a varrást. Csúsztassuk a tölcsér belső részét a külsőbe, és kézzel varrjuk össze a nyílást. Gépi hímző- és stoppolócérnával varjunk 1,5 cm hosszú gomblyukat a tölcsér felső sarkába, lásd a III-as jelű méretezett rajzot.


A vászonszalag végét vágjuk ferdére, hajtsuk félbe a szalagot, és kb. 1 cm-re a szalag hajtásának az élétől, mindkét anyagréteget átöltve varrjuk fel a gombot. Gomboljuk a gombot a gomblyukba, és kössük masnira a szalagot.
forrás: Burda

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése