2009. október 16., péntek

Bojt néhány perc alatt


A két bojthoz szükséges anyagok:
Különböző színű és minőségű gyapjúfonalak; 2 db 5,5 cm-es fagolyó; 2 db 4 cm-es fakarika; 2 db fadísz; kemény kartonpapír; olló; stoppolótű; vékony drót.


1. A bojt hosszát a kartonból készített gyűrű szélessége határozza meg. A vastagabb fonalat addig csavarjuk a karton köré, amíg megkapjuk a bojt kívánt vastagságát. Ez után a kartongyűrű belső szélén erősen kössük le a fonalat, az összekötéshez használt fonal két végét hagyjuk hosszúra. A kartongyűrű külső szélén vágjuk fel a fonalat.


2. A világosabb fonalból csavarjunk vastag zsinórt az akasztóhoz. Ezenkívül csavarjunk még annyi vékony zsinórt is, amennyivel az alapbojt felületét be tudjuk ragasztani.


3. Öltsük körül a fakarikát különböző színű fonallal. A fonalak színváltásakor a szálat az előzőleg használt fonal alatt varrjuk el. A fakarikát különböző öltésekkel is díszíthetjük.


4. A fagolyót szintén öltsük körbe vékony fonallal. A munkamenet a 3-as képen látható. A fonalat itt is az előzőleg használt fonal alatt varrjuk el.


5. Ez után az alapbojton egyenletesen osszuk szét az imént készített vékony zsinórokat és a bojt felső végét szorosan csavarjuk körül dróttal.


6. Fűzzük fel az összekötőfonalra a körülcsavart karikát és a golyót, majd az akasztóra a fadíszt. Az összekötő fonalat erősen csomózzuk be az akasztó végébe. A fadíszt a csomón áthúzva csúsztassuk a golyó felé.







forrás: Burda

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése